Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Βιολογίας Α΄ Γυμνασίου εξακολουθούν να συναρπάζουν


Παραμένοντας πιστός στην υπόσχεσή μου να ακολουθώ το θέμα των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων (ΝΑΠ) Βιολογίας Α΄ Γυμνασίου, σας ενημερώνω σχετικά με 2 νέα δημοσιεύματα που περιέπεσαν στην αντίληψή μου.

Το πρώτο δημοσιεύτηκε στις 9 Απριλίου 2012 στο προσωπικό blog της Ξένιας Κωνσταντίνου καθώς και στην εφημερίδα "Αλήθεια" της ίδιας μέρας. Διαβάστε την ανάρτηση της Ξένιας Κωνσταντίνου εδώ.

Αντιγράφω ένα καυστικό, ομολογουμένως, κομμάτι από την πιο πάνω δημοσίευση:
" Είναι κατανοητή η διάθεση του ιερωμένου επιθεωρητή βιολογίας λόγω προσωπικών πεποιθήσεων να επιθυμεί να αναδείξει τις προσωπικές του αντιλήψεις σε εκπαιδευτική πολιτική, αλλά όταν αυτό παρεισφρύει στο εκπαιδευτικό υλικό Βιολογίας της Α’ Γυμνασίου χωρίς να το πάρει είδηση κανείς, είναι απαράδεκτο."

Είναι ολοφάνερο ότι η Ξένια Κωνσταντίνου θεωρεί πως ο επιθεωρητής βιολογίας προσπαθεί να περάσει τις προσωπικές του θρησκευτικές αντιλήψεις στο εκπαιδευτικό υλικό. Καλεί, επίσης, ανοικτά τον Υπουργό "αν ... επιθυμεί να κάνει μεταρρύθμιση ας βγει και να αποσύρει αυτό το μέρος από τα αναλυτικά της βιολογίας." Και συνεχίζει γράφοντας: "... ο υπουργός ως πότε θα κρύβεται; Εκτός αν θέλει να τους έχει όλους ευχαριστημένους ενόψει εκλογών και οι στόχοι της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι μόνο ωραία λόγια στο χαρτί και συντηρητισμός στο αποτέλεσμα. Πάντως για χάρη της ιστορίας και μόνο, όταν αντέδρασε ο Αρχιεπίσκοπος για το μάθημα των θρησκευτικών, ο ίδιος υπουργός απέσυρε ολόκληρο το βιβλίο σε χρόνο ρεκόρ…."

Ο Αρχιεπίσκοπος διατάζει και ο Υπουργός Παιδείας εκτελεί λοιπόν;

Με το θέμα των ΝΑΠ Βιολογίας Α' Γυμνασίου ασχολείται και ο Ιωάννης Ντόου (ψευδώνυμο από το αμερικάνικο John Doe) στον Πολίτη της περασμένης Κυριακής (20 Μαίου 2012). Λόγω αδυναμίας μου να βρω τον σύνδεσμο του άρθρου παραθέτω πιο κάτω το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην έντυπη μορφή.

Στην πιο πάνω δημοσίευση αναφέρεται η "Δίκη των Πιθήκων". Περισσότερες πληροφορίες για τη δίκη διαβάστε εδώ κι εδώ. Για την εν λόγω δίκη έχει γυριστεί και ταινία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου